fbpx

Oversigt De Billigste Billån

Sammenlign priser på billån, og lån til bil i dag – lån penge til billån uden udbetaling, lån op til 400.000

Guide: Find det bedste billån

Der findes en lang række udbydere, der står klar til at udstyre dig med penge til at købe bil. Billån har i de seneste år været i rivende udvikling, og det betyder, at de mange forskellige lån indeholder vidt forskellige forpligtelser. Derfor er det uhyre vigtigt, at du sætter dig godt ind i tingene og skaber de bedste forudsætninger for dit billån, det hjælper vi dig med i denne artikel.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at handle bil, og hvis du samtidig har svøbt de økonomiske forpligtigelser i et halv-lunkent billån, bare fordi renten var lav, ja, så kan du få et smæk over nallerne og ikke mindst din pengepung. Danmark har nogle af verdens højeste afgifter på biler, hvilket betyder, at mange danskere ikke har råd til at selvfinansiere hele bilen. Det kræver som regel et billån, hvis drømmebilen skal i garagen, og faktisk er det ikke en dårlig idé at finansiere bilen gennem et billån – hvis det altså er et godt billån!

For det første skal du undersøge, hvordan du ønsker at køre lånet. Det kan ske gennem banken, bilforhandleren eller et eksternt finansieringsselskab. Sammenlign priserne på de forskellige billån, så du er sikker på ikke at hoppe ud, hvor du ikke kan bunde. Find den løsning der passer dig bedst, for nogle giver det bedst mening at køre gennem banken, for andre gennem en anden udbydere.

Kend din konto

Vælger du at finansiere bilen gennem et billån i banken får du en række fordele, du ikke finder andre steder. For det første giver det et godt og samlet overblik, hvis du til og med har huslån i samme bank, så alt er samlet under samme paraply. Derudover kan banken give dig attraktive renter og betalingsrater, hvis de anser dig som god kunde. Bag dette romantiske billede af banken gemmer sig et stort ‘men’.  Banken er, som alle andre forretninger, ude på at tjene penge, og derfor er priserne ikke altid lige så lukrativ som andre udbydere. Sørg for at forhandle med din bank, så du ikke takker ja til det første tilbud, du får smidt i hovedet, for de vil gøre alt for at tilbyde et billån, der ligger i den dyre ende frem for den billige.

Du skal derfor være opmærksom på to ting, hvis du vælger at gå med banken. For det første skal du have styr på din økonomi, og have et indgående kendskab til dine faste udgifter, indtægter og øvrige lån. Hvis banken kan se, at der er likviditet, tillid og ressourcer kan du med god ro i sindet forsøge at forhandle et lån på plads. For det andet skal du tage en forhandling med banken om billånet skal være med eller uden udbetaling.

Hvad er et billån med og uden udbetaling?

Det er et af de vigtigste spørgsmål du skal have besvaret, når du optager et billån. Du kan nemlig vælge at få finansieret billånet med eller uden udbetaling, og hver sit lån kan have stor betydning for dig og din økonomi. Hvis du vælger et billån med udbetaling kræves det, at du kan stille sikkerhed for 20% af bilens pris. Det fortæller banken, at du har ressourcer på bankbogen og dermed er der mindre risiko for, at lånudbyderen mister penge på lånet. Hvis du ikke har midler nok til at finansiere 20% af bilens samlede værdi, så er der en god mulighed i, at få bilen finansieret 100% og uden udbetaling.

En god tommelfingerregel for, hvad du skal vælge kan findes i bilens alder. Biler der kommer direkte fra samlebåndende på fabrikken vil som regel være nemmere at få en fuld bilfinansiering for, mens ældre biler som oftest kræver en udbetaling fra dig. Der findes en lang række skjulte omkostninger, særligt ved billån uden udbetaling, da gebyrer, etableringsomkostningerne og renter som regel er højere. Omvendt skal du være opmærksom, hvis du handler en ældre eller brugt bil, at der kan findes restgæld bilen, hvilket er en ubehagelig overraskelse midt i alt bileuforien, som en ny bil altid skaber.

Renter, løbetid og værdiforringelse?

Det er tre ord, der aldrig bliver bemærkelsesværdigt sjove at have med at gøre, men ikke desto mindre er de uhyre vigtige for din økonomiske sundhed. Lad os starte med renten. Alt efter bilens alder, mærke og størrelsen på udbetalingen, vil renten altid variere. Renten på en fabriksny bil vil som regel være lavere end ved en ældre bil, da omkostningerne ved at købe en ældre og brugt bil ofte er højere.

Når du gennemgår de forskellige billån er det altså afgørende, at du forholder dig til bilens specifikationer. Her er din egen kreditværdighed en vigtig nøgle i at få et godt og billigt lån. En anden ting, du skal være opmærksom på, er billånets løbetid. Ligesom alle mulige andre lån, skal det bestemmes hvor lang tid du ønsker at tilbagebetale. Ved et billån afhænger det af, hvor lang tid, du ønsker at have bilen. Løbetiden bør derfor være kortere, hvis du kører mange kilometer om året, men det vigtigste er, at du afvikler gælden inden den forventede værdiforringelse på bilen.

Der er mange ting at holde styr på, men hvis du følger de ovenstående punkter, så har du et godt udgangspunkt for at optage et fordelagtigt online lån, der hverken sænker dit økonomiske flagskib eller din kreditværdighed. Husk altid at undersøge, sammenligne og forhandle hvad end det er med banken, forhandleren eller finansieringsselskabet. Hvis du har styr på din økonomi og agerer fornuftigt, så kan du næsten altid presse renten ned i billånet gennem banken eller forhandleren. Husk fornuften, og lad dig ikke kue af sælgerne eller bankrådgiverne, de er også ude på at tjene penge!